Čudovito jesensko vreme, takoimenovano indijansko poletje gre proti koncu, lovimo še zadnje sončne dneve. Upam, da ste preživele veliko lepih trenutkov in da vas bodo lepi spomini in poletna energija greli tudi v hladnejših dneh.

V tem času tudi naša koža potrebuje več nege kot sicer. Vroč zrak, sonce in veter so namreč dodatno izsušili kožo, zato je zelo priporočljiva uporaba vlažilnih krem in losjonov.


Za regeneracijo kože si najprej naredimo piling telesa in obraza, da odstranimo odmrle celice. Koža bo tako spet sijoča. Omogočimo ji, da se bodo kreme in losjoni boljše vpili vanjo. Le ti bodo koži povrnili vlago in lipide.

Piling si seveda lahko pripravimo same iz sestavin, ki jih imamo v kuhinji: sol, sladkor, med, pšenični zdrob, zmleti ovseni kosmiči. Potrebno je pripraviti vsakič svežo mešanico.
Sladkor ali sol oziroma zdrob premešamo z žličko micelarnega cvetličnega tonika (lahko tudi cvetlično vodico ali prečiščeno vodo), dodamo žlico kvalitetnega nerafiniranega olja (avokadovo, olivno, sončnično, arganovo,..). Vse skupaj zmešamo in nanesemo na kožo obraza in telesa za 10 minut. Po nanosu kožo dobro speremo s toplo vodo, navlažimo s tonikom in vanjo nežno vmasiramo kremo.

 

Privoščimo si ga lahko vsaj dvakrat na mesec, na očiščeno kožo obraza pa nanesemo vlažilno ali hranilno kremo iz linije krem za nego obraza LABRI z esenco lepote na telo pa losjon s Cvetom malve.