Danes boste pobližje spoznali Brigito Lapornik, osebo, ki stoji za celotno LaBri znamko. Se pa že v uvodu opravičujem za vsa nepravilna sklanjanja, manjkajoče vejice in ostala ločila, ter morebitno zaznavo disleksije, ko boste vneto prebirali vrstice. Nikoli ne vem, ali je za to kriva tipkovnica ali jaz. Verjetno jaz, ampak se bom zgovorila na tipkovnico. Aja, še to, čisto možno, da se vam bo na trenutke zdelo , da ne veste v katerem sklonu, času in osebi pišem, ker po pravici , kdaj še sama ne vem. Pa nočem zdaj izpasti, da mi je vseeno obljubim, da se potrudim, da bo berljivo in razumljivo. Če pa ste po poklicu slavist ali kaj podobnega… potem vas bo verjetno pekla glava. Glej, nismo vsi za vse, važno je bistvo, ki ga želim predati. Se pa strinjam, da našega jezika ne smemo zanemariti, ga izumetničiti, pozabljati in nikoli nehati nadgrajevati. Če vas pa zelo moti preskočite uvod in hitro na intervju.

 

Vsakič, ko pride do pisnega izražanja se krivim, da bi morala bolj sodelovati pri sloveščini, ko je bil čas za to. Bi bilo tole danes vse skupaj mnogo lažje. Čeprav rada zapisujem svoje misli, se vedno bojim, da če kdo bere za mano, ne razume kaj želim povedati. Potem pa obračam besede, stavke in povedi. Aja, čakaj, kaj je že razlika? Eden od nijiju ima vmes glagol, nisem čist ziher kater, ampak mislim da stavek. Obljubim, da se potrudim da bo tega čim manj in da bom ponosno pisala v našem slovskem jeziku. Khm, slovenskem jeziku.  Da pa preidem k bistvu, Brigito verjetno že poznate po vrhunskih kremah, losjonih in ostali negovalnih produktih. Če pa še, nič zato. Vse v življenju je enkrat prvič. Mi boste pa zagotovo hvaležne, ko boste (u)porabile katerega od njenih izdelkov. Tukaj z razlogom ženski spol, čeprav več kot dobrodošli predstavniki moškega spola .Saj vem, vi nič od zgoraj naštetega ne uporabljate, če pa že, je pa verjetno to zato, ker vas je “vaša dama prsila”. Ane? Čist vrerjamem. V vsakem primeru sta dobrodošli.

 

Najine poti so se križale nepričakovano, pa vendar sem se odločila da z njo opravim krajši intervju bolj osebne narave, saj menim, da stranke želimo kaj več izvedeti o osebi, katera je zaslužna da je naša koža videti še lepša, nahranjena, mlajša kot sicer. No, ali pa iz firbca. Verjetno je resnica nekje vmes. Vedno najdemo kup izgovorov zakaj je nekomu lažje uspeti, dobiti dobro izobrazbo, najti partnerja, ustvariti družino, zgraditi kariero itd., ko pa nam že zmanjka besed nekako vedno rečemo, da so zato krivi geni ali veze. Ali pa ne, še huje, kar oboje skupaj. Sama sem mnenja, da je super, če po bližje spoznamo ljudi, ki so stopili iz svojih puhastih copat, odšli na svojo samostojno pot in naredili nekaj izjemnega. Na bilo katerem področju. Tako, kot npr. vemo, katerega natakarja imamo najraje da nam postreže kavo, tako natančno vemo kdaj gre naša frizerka na dopust, ker to, da padem na termin ene druge, ki me bo barvala, to pa že ne. Zakaj torej ne bi kaj več izvedeli o osebi, ki sestavlja enkratne formule za našo kožo, posledično naše počutje. Mene osebno, je njena zgodba navdušila. Upam, da bo tudi tebe, če pa ne, pa tudi v redu. Ne moremo si biti vsi všeč, ker to bi bi pa že čist preveč kičasto.

Vprašanja bodo razilična, malo bo skakanja, ampak sej to že veste če ste prebrali uvod.

 

Pa začnimo …

 

Čaj, kava ali limonada?
Voda in voda z limono. Občasno kak zdravilni čajček, kave pa nikoli.

 

Kako se začne tvoje jutro, imaš kakšno posebno rutino?
Moja jutra so zelo zgodnja, saj so moj najljubši del dneva. Ob delavnikih vstajam zgodaj zaradi službenih obveznosti. Tudi ob prostih dnevih vstanem zgodaj in uživam v jutru. Moj moto: “Najlepša jura so zjutraj”. Sicer pa vsako jutro začnem z LaBri izdelki. Na hitro si splaknem obraz s peno, obrišem z brisačko potem pa nanesem kremico, ki me tisto jutro najbolj pritegne. Aromaterapija in energetske esence mi pomagajo da bolj pozitivno začnem svoj dan.

 

Si jutranji ali večerni tip?
Jutranji in večerni. Vmes pa bi pasala kakšna siesta.

 

Red ali ustvarjalen kaos?
Ustvarjalni kaos. Po potrebi tudi red.

 

Kdo je Brigita v treh besedah?
Ljubiteljica lepega, dišečega, nežnega…

 

Imaš izjemno lepo spletno stran, verjetno so stranke navdušene nad njeno lično podobo in praktičnim iskanjem?
Glede spletne strani dobim dosti pohval. Tudi meni se zdi lepa.

 

Kdaj in kje najraje ustvarjaš, čaraš, iščeš ustrezne sestavine, zavzeto računaš formule itd.?
Ponavadi zvečer, ko se vse umiri, ko gredo vsi spat, pozimi ob ognju, poleti na terasi.

 

Kakšna je tvojo zgodba, kako in zakaj si se odločila za samostojno pot?
Že od nekdaj je bila v meni želja, da bi soljudem lahko ponudila nekaj, kar bi jim vsaj malo polepšalo vsakdan. V tej želji sem prišla do najvišje strokovne izobrazbe, se zaposlila v veliki farmacevtski firmi, vendar na koncu ugotovila, da nisem izpolnila svojega poslanstva. Šele ko mi je na pot prišla naravna kozmetika in energetske esence, sem začutila, da sem končno na pravi poti.

 

Kdo je bil tvoj največji motivator takrat?
Želela sem narediti nekaj res kvalitetnega, koristnega, nekaj kar bi ljudem na enostaven način polepšalo trenutek …
Sem pa sama sebi vedno največji motivator.

 

Čeprav je v vsem skupaj slišati veliko kemije, matematike, biologije in ostalih naravoslovno znanstvenih predmetov, bi lahko rekla da si umetnik. Tak, ki poboža, nahrani kožo in hkrati dušo. To ni kar tako. Se tudi ti vidiš kot neke vrste umetnico v svoji stroki?
Naravoslovje je super osnova za ustvarjanje kozmetike, zato sem zelo hvaležna, da imam takšno izobrazbo. Se pa zadnja leta vse bolj počutim kot umetnica, z naravoslovnimi koreninami in tehničnimi znanji. Ponosna sem da me vidiš tako, sem se začutila v tvojem opisu.

 

Ne bom pozabila tega, da si mi zadnjič preko Zoom-a razlagala da ne greš v laboratorij, če ne čutiš prave energije, ker meniš da takrat ne moreš ustvariti nič čarobnega. Zdi se, da si res zavzeto predana svojemu delu.

Delo z esencami, eteričnimi olji, cvetličnimi ekstrakti in drugimi kvalitetnimi rastlinskimi materiali jemljem kot svoje poslanstvo in užitek. To je tudi razlog, da ostajam v svoji službi v farmaciji in sem tako finančno preskrbljena. Tako lahko ustvarjam z dobro energijo, ko imam navdih, ne pa ker bi bilo potrebno. Želim, da tudi izdelki delujejo maksimalno pozitivno na vsako uporabnico. Z leti pridobivam na senzibilnosti in začutim, če ima izdelek pravo energijo.

 

Ali je kakšna razlika med Brigito na prvotnem delovnem mestu, Brigito doma z družino in tisto Brigito v svojem najljubšem kotičku LaBri podjetja. Kje so te ločnice oz. meje, ali je vse skupaj bolj zabrisano in povsod deluješ enako?

Moja želja je, da bi delovala na vseh področjih umirjeno, prijazno, z dobro energijo. Največji izziv je moja najstnica, drugje pa kar uspešno krmilim.

 

Kaj si počela v najstniškem obdobju? Ali si veliko brala, obiskovala veliko krožkov, imela veliko zanimanj?
Predvsem sem ogromno brala, veliko sem se učila, raziskovala. So me pa že takrat zanimale stvari povezane z naravo.

 

Verjetno si že takrat začutila kakšno posebno ljubezen do rastlin, zelišč ali ne?
Imela sem svoj mini vrtiček, kjer sem gojila cvetje in zelenjavo. Sicer pa so me je bolj strokovno začele stvari zanimati med podiplomskim študijem, ko sem se ukvarjala z dodajanjem ekstraktov iz ostankov po stiskanju sadja v druge prehranske izdelke z namenom izboljšanje kemijskih in senzoričnih lastnosti. Zelo me zanima uporaba starih znanj o rastlinah na sodoben, znanstven način.

 

Si rada med ljudmi, ali si raje bolj zase držiš. Verjetno odvisno od dneva in okolice, kajne?
To je pa zelo odvisno od dneva in počutja. So dnevi ko sem rada med ljudmi, rada tudi spoznavam nove ljudi, potem pa pridejo dnevi, ko sem rada sama, meditiram, ustvarjam, berem.

 

Če bi izpostavila samo eno stvar, katera je tista, za katero bi rekla da si najbolj ponosna v življenju?
Še vedno je na prvem mestu moja hči, vilinska kozmetika pa je nekako moj drugi otrok.

 

Imaš tudi družino, kako oni doma preizkušajo vse tvoje mojstrovine. Ali z navdušenjem testirajo kreme, losjone, itd. Ali tu bolj velja pregovor “Kovačeva kobila je vedno bosa”?
Mož si maže roke z vsemi ostanki krem in losjonov in ima čudovito mehke roke. Hčeri so moji izdelki sicer všeč, je pa trenutno v obdobju ko jih noče uporabljati. Ko jo prepričam naj si vsak večer umije obraz s cvetlično penco, se ji njena aknasta koža zelo popravi, potem pa hitro pet opusti in zadeva se pet ponovi. Pa sicer si veliko mladostnikov pomaga z njo in res pomaga, samo uporabljati jo je treba.

 

Eno težko vprašnje, kaj imaš najraje na svetu?
Svojega otroka.

 

Kam bi šla, če zadaneš sedmico? Bi v kaj instirala, ali bi potovala?
Nadgradila in razširila bi LaBri vilinsko kozmetiko in odprla center dobrega počutja za razvajanje, regeneracijo, celostno zdravljenje. Sicer ne igram lota ker verjamem, da te osreči le denar, ki ga s poštenim delom sama zaslužim.

 

Od kje pravzaprav ime za tvojo blagovno znamko? Kaj se skriva za besedo LaBri?
Ime izvira iz okrajšav mojega imena in priimka. To je paraf, ki ga v službi uporabljam že vrsto let (veliko podpisujem in sem naredila okrajšavo, ki me predstavlja) in ko sem začela ustvarjati prve izdelke in jih deliti med sodelavke, sem nanje napisala LABRI kozmetika). Ko sem po nekaj letih uradno začela s poslom in sem razglabljala o imenu kozmetike so mi sodelavke in prijateljice rekle, da mora ostati LaBri, ker se je to ime že prijelo.

 

Imaš diplomo iz živilske tehnologije, magisterij iz priprave ekstratov z odpadlih rastlinskih materialov, doktorat na temo polifenolov in cel kup drugih dosežkov v povezavi s šolanjem. Prav tako opravljene seminarje, ki so tako ali drugače povezani z energijam. Na prvi pogled je videti, da si si s trudom, voljo in znanjem zagotovilo dobro izobrazbo in posledično dobro popotnico za življenje. Kdo te je vzpodbujal pri tvojem šolanju?
Izključno in vedno sama.

 

Kako si iz čiste stroke in dobro plačane službe čutila da iščeš še nekaj več, nekaj kar bi te izpopolnilo?
Vedno sem želela znanja, ki sem jih pridobila med leti študija tudi nekako drugače oplemenititi, narediti nekaj kar bi bilo za ljudi res dobro, združiti svoja znanja in izkušnje v nekaj res kvalitetnega.

 

Zadnjič, ko sva se pogovarjali si mi omenila da 100% stojiš za vsemi svojim produkti. Kateri pa je tebi osebno najljubši, če bi se morala odločiti za enega?
Res 100 % stojim za svojimi produkti, odkar sem naredila svojo prvo kremico sem tako navdušena nad njimi, da se nisem namazala z ničemer drugim. Zelo mi je pomembno, da so narejene iz res kvalitetnih sestavin s certifikati in narejene z dobro energijo. Dodane vibracijske esence pa dodajo izdelkom dodatno čarobnost.

Najljubši izdelek? Težko je izbrati. Ampak bi se odločila za losjone z esencami za crkljanje, glede na počutje izbiram med esenco ljubezni, radosti ali sprostitve. Ali pa si v losjon namešam Bachove esence, ki me v nekem trenutku najbolj podpirajo. Potem pa se namažem po rokah do ramen, nežno pomasiram, vdihnem čudovit vonj eteričnih olj (aromaterapija) in se objamem čez ramena. Meni je to hitro in učinkovito crkljanje in razvajanje, izvedem pa ga lahko skoraj povsod. Meni je to čaroben ritual za povezavo same s sabo.

 

Na spletni strani labri.si imaš lepo razloženo vse o Bachovih esencah, med drugim tudi to da si se izobraževala na tem področju in imaš sedaj licenco terapevta. Kaj točno to pomeni?
To pomeni, da sem opravila 9 mesečni tečaj pri Ireni Rogljič Kononenko in opravila še veliko ur samostojnega dela, branja strokovne in poljudne literature. Med izobraževanjem je vključeno tudi uživanje samih esenc in opazovanje in zapisovanje kako se odzivaš nanje, kako se soočaš s težavami, ki jih želiš odpraviti. Pomemben del je tudi opazovanje delovanja esenc pri drugih. Meni delo terapevta pomeni tudi veliko dela na sebi, zdrav življenjski slog, prijaznost do telesa in duha, razvijanje lastnih potencialov, meditacije.

 

Ti ta naziv veliko pomeni? Predvidevam da je bilo veliko neprespanih noči, da si osvojila kar je bilo potrebno.
Glede na to, da se res rada izobražujem in da prav uživam v pridobivanju novih znanj, se mi ni zdelo posebno težko. Samo še en izziv na poti do uresničevanja svojih sanj.

 

(se nadaljuje …)