Kaj so Bachove cvetne esence?

Osnova zdravljenja Bachovih esenc je prenos energije z rastlin preko njenih cvetov v kapljice. Prav energijski zapis posameznih rastlin na posameznika deluje tako, da povrne notranje ravnovesje ter omogoča lažje preoblikovanje negativnih vzorcev vedenja v pozitivne.

Delovanje cvetnih pripravkov je blagodejno in prijetno, pri človeku okrepi občutek duševnega ravnovesja, počutimo se dobro, umirjeno in nasploh prijetno.

Bachovih cvetnih esenc je 38 – od tega 37 izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnja pa je čista studenčnica. Najbolj znano in razširjeno Bachovo zdravilo pa je REŠILNO ZDRAVILO, ki je kombinacija 5 esenc.

Kako delujejo Bachove cvetne esence?

-delujejo z informacijo iz esence cveta, ki se prenaša po vodi,
-delujejo na naše čustveno stanje in ga pomagajo harmonizirati,
-bachovi cvetovi so nestrupeni, nimajo stranskih učinkov in so zelo preprosti za uporabo,
-osredotočajo se na zdravljenje resničnih vzrokov naših težav in bolezni, ne zgolj na simptome,
-uporabljajo jih lahko tudi otroci, nosečnice, starejši ljudje,
-zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah,

-ne nadomeščajo klasične medicinske pomoči, lahko pa jo spremljajo,

-uporabljajo jih medicinski laiki in zdravniki.

Esence ne nadomeščajo zdravniške pomoči, vendar lahko močno olajšajo pot ozdravljena oziroma izboljšajo duševno, čustveno in mentalno počutje.

Bachove cvetne esence niso namenjene le ljudem, uporabimo jih lahko tudi za živali in rastline.

 

Kako uporabljamo Bachove cvetne esence?

Bachovo cvetno zdravljenje je popolnoma naravna metoda, ki jo lahko uporablja prav vsak. Ker se v esencah skriva duhovno bistvo rastline in ne njena kemična sestava, jih lahko jemljemo v kombinaciji z ostalimi zdravili, primerne so tako za nosečnice, otroke, živali in celo rastline.

Iz cvetnih esenc se pripravi osebna mešanica, ki naenkrat lahko vključuje do 7 cvetnih esenc. Vendar na začetku priporočam raje manj. Pri izbiranju glejte na tista stanja pri sebi, ki so res očitna in vam delajo težave v življenju. Esence delujejo na vaše energijsko informacijsko polje, ki je po naravi inteligentno, kar pomeni, da v primeru, da izberete napačne esence, le-te ne bodo imele nikakršnega vpliva, saj vaša naravna inteligenca energijskega telesa informacije preprosto zavrže.. Prav tako na Bachove cvetne esence ne moremo biti alergični, ker niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, vendar samo prenašajo zdravilni potencial cveta. Kemijsko gledano so čista izvirska voda.

Osebno mešanico esenc naredimo tako, da v 30 ml stekleničko nalijemo čisto vodo, kanemo po tri kapljice vsake esence, dolijemo žličko alkohola ali kisa, da podaljšate obstojnost in tako dobimo stekleničko osebne mešanice.

Navodilo za uporabo osebne mešanice esenc: 4 krat na dan kanete 4 kapljice v kozarec pijače ali pod jezik.  Ob rednem jemanju boste mešanico porabili približno v 3-4 tednih. Po tem obdobju je smiselno preveriti spremembe in počutje in se na podlagi tega odločiti ali boste v nadaljevanju jemali isto mešanico ali boste kakšno esenco spremenili.

 

Kako izbrati pravo esenco zase?

1. razmislite o tistem, kar želite najprej razrešiti (Na primer: slabo spite. Najprej ugotovite, zakaj slabo spite – ker preveč razmišljate, ker vas skrbi za bližnje, ker vas je strah…)

2. preberite opise vseh 38 esenc

3. naredite ožji izbor esenc, ki odgovarjajo tistemu, kar želite najprej razrešiti. Ko razrešite prvo težavo nadaljujete z naslednjo. Poglejte sami, kaj se vas pri neki esenci najbolj dotakne in vam mogoče sproži tudi kakšna negativna čustva. Bolj, ko boste do sebe odkriti, več možnosti je, da izberete esenco, ki vam bo res v pomoč. Naj vas torej ne bo strah, da bi sami izbrali esence zase, saj se boste ob tem veliko naučili o vas samih, vsekakor pa boste tudi lažje sledili spremembam pri sebi, ki jih prinaša uporaba pravih esenc.

4. izberite maksimalno 7 esenc, ki odgovarjajo vašim težavam, na začetku je priporočljivo čimmanje število esenc.

5.  Naročite svojo mešanico, če ste v dvomih ali ste izbrali prave esence mi pišite na info.labri.si.
Esence je najbolje hraniti na hladnem, temnem mestu, stran od televizije, mikrovalovke, računalnika in drugih naprav, ki oddajajo sevanje.

 

Kdo je bil Edward Bach?

Edvard Bach (1886-1936), angleški zdravnik, je želel najti zdravilo, ki bi pomagalo odpraviti temeljni vzrok bolezni, ne pa samo lajšalo simptome. Pravi vzrok bolezni  je videl v negativnih duhovnih in čustvenih stanjih, kot so sovraštvo, jeza, ljubosumnost, strah, obup, malodušje… Intuitivno je našel rastline, ki ta negativna stanja pomagajo odpraviti in jih spremeniti v pozitivna, kot so samozaupanje, ljubezen, sočutje, veselje, mir…

Navdih za pridobivanje esenc je dobil ob opazovanju rosnih kapljic na cvetovih rastlin, potem pa je razvil lastno metodo pridobivanja esenc: sončno metodo. Do esence cveta je prišel, ne da bi poškodoval ali uničil rastlinsko bitje. Cvetove, v katerih je skoncentrirana esenca rastline, je utrgal v brezoblačnem, sončnem vremenu, v stanju njihove polne zrelosti, tik preden bi se osuli. Položil jih je v studenčnico, da je esenca oz. duša rastline lahko prešla vanjo, podobno, kot so to počeli Indijanci.  Sončno metodo je uporabljal za cvetove, ki cvetijo kasno spomladi in poleti, ko sonce doseže svojo polno moč.

Njegova senzibilnost je postala tako močna, da je samo položil na jezik cvetni listič kake rastline in že občutil njen učinek na telo in dušo. Odkril je nadaljnjo metodo za pridobivanje esenc: kuhalno metodo, ki jo je uporabljal za cvetove dreves, grmov in grmičevja, ki cvetijo zelo zgodaj, ko sonce še ne doseže svoje polne moči.

 Bolezen ni niti strahota niti kazen, ampak le korektiv; sredstvo, ki ga uporablja naša duša, da nas opozori na naše napake, da nas ubrani pred še večjimi zmotami in nam prepreči, da bi si prizadeli še večjo škodo (E. Bach).

 Zakaj sem se odločila, da vam ponudim Bachove esence?

Moja osebna izkušnja

Z Bachovimi esencami sem se srečala nekako pred tremi leti. Ko sem šla v zeliščno lekarno prosit za nekaj naravnega, kar bi pomagalo pri utrujenosti, brezvoljnosti, delovati mora tudi pri žalosti, pa zamerah iz preteklosti, mi je prijazna farmacevtka takoj rekla. Gospa, zato pa so sigurno najboljše Bachove kapljice. Presenečeno sem obstala… Saj sem v preteklosti že slišala zanje, pa so se meni, ki sem naravoslovka, pa delam v farmaciji, zdele kar nekaj. Pa sem vztrajala naprej, morda bi raje kakšne zeliščne tablete. Saj vendar mora biti osnova neka zdravilna molekula, četudi naravna. Seveda sem dobila zeliščne kapsule, zraven pa mi je farmacevtka priložila tudi letak z opisi Bachovih esenc in mi rekla, naj malo preštudiram in pridem nazaj če me pritegne. Ker sem bila ravno na dopustu sem res preštudirala vse kar sem našla o esencah in ugotovila, da naj bi njihovo delovanje pokrivalo res vse težave s katerimi sem se soočala oz. sem opazila, da se z njimi soočajo moji bližnji. Že naslednji dan sem šla nazaj v lekarno in kupila mešanice zase in za svoje domače.

Že kmalu po začetku jemanja sem opazila njihovo blago delovanje, nič revolucionarnega, nič se ni spremenilo v momentu, ampak po nekem času sem ugotovila, da me nekatere stvari ne težijo več tako močno kot prej, da grem zjutraj lažje v službo, da se lažje skoncentriram, da me ne skrbi tako zelo za vse okoli mene. Podobne spremembe sem videla tudi mojih bližnjih.

Ker sem želela delovanje bolj raziskati, sem se vpisala na šolanje za terapevta Bachove cvetne terapije na Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo. Šolanje sem letos zaključila.

Glede na to, da sem tekom šolanja pridobila precej znanja o delovanju esenc, slišala veliko pozitivnih pričevanj o tem kako so esence ljudem pomagale, preskusila delovanje esenc na sebi in svojih domačih in prijateljih, se mi zdi prav, da širim to znanje tudi naprej in da ponudim mešanice tudi vam, ki menite, da bi vam lahko pomagale.

 

bach potrdilo