Težko vprašanje, a ne? Naj pomagam. Gre za eterično olje MIRE.

Mira je vsekakor moje najljubše eterično olje. Zato ni čudno, da je našla mesto v nekaterih mojih kremicah.

Že od otroštva vsako leto ob božiču poslušam o miri, ki so jo kralji prinesli za darilo novorojenemu Jezusu. Pa sem se dolga leta spraševala, kaj pa je to, da je tako dragoceno, hkrati pa nam zelo nepoznano.

 

kralji

 

Na moji prvi delavnici, kjer sem se srečala z osnovami aromaterapije, mi je prišlo pod roko tudi eterično olje MIRE. Z zanimanjem sem ga povohala in takoj mi je bil všeč, kot nekaj kar sem rabila, pa nisem vedela da ga rabim.

Seveda sem šla takoj v nabavo in postal je eden prvih eteričnih olj v moji zbirki. Poleg sivke, mandarine, ilang-ilang in evkalipta.

In katere so lastnosti ki dajejo miri dragocenost?

 

mira1

 

Mira je drevo, ki raste v sušnih predelih SV Afrike in na arabskem polotoku. V deževnem obdobju se iz prerezanega lubja izceja gosta smola. 

Ima izredno možnost za zdravljenje kože in okužb na koži. Zato se uporablja pri zdravljenju kožnih razjed, ran, preležanin, razpokanih ustnic in nog, ekcemov, turov in strij.

Psihološko eterično olje mire navdihuje mir in spokojnost. Je izredno duhovno eterično olje in je dobrodošla pri meditacijah. Zdravi osnovno čakro in pomaga ljudem, ki so obstali na določeni točki v življenju in ne morejo naprej.

Pomirja in blaži tudi stresna in tesnobna stanja.

Je tudi dobro sredstvo za izkašljevanje in zdravljenje prehladnih obolenj. Lahko se jo uporablja tudi za blaženje bolečih menstruacij.

 

mira3

 

Jaz sem ga dodala v izdelke, za katere želim, da pomagajo pri celjenju ranic, pikov, pomirjajo kožo po britju in depilaciji ter sončenju, hkrati pa imajo blagodejen učinek na psiho in nam pomagajo izboljšati razpoloženje.

Miro vsebujejo losjoni cvet malve z energetskimi esencami in univerzalna sivkina krema. Jaz jih uporabljam, ko se počutim povoženo in rabim nekaj, da me dvigne. Sivkino kremo imam vedno pri sebi, namažem si roke do komolca, malo pomasiram, povoham in je bolje. Ali pa preden imam kak ne preveč prijeten sestanek v službi. Tudi pomaga.

Več o izdelkih ki vsebujejo miro najdeš v moji trgovinici:

KLIKNI ZA IZDELKE Z MIRO

losjoni