V tem blog zapisu, vam želim zelo nazorno predstaviti čistilni komplet, ki je namenjen negi obraza. Upam, da ga že poznate, če ga še ne, je potem tale zapis super priložnost. Prepričana sem, da vam ne bo žal.

Saj veste, v teh dneh nikar ne pozabimo na nego obraza! Mladostna koža je nekaj, kar si želimo vse ženske, kajne? Zelo pomemben korak pri ohranjanju sijoče, gladke kože je temeljito čiščenje le te. Verjamem, da si o tem že veliko slišala, vendar se tega še vedno premalo zavedamo. Dobro očiščena koža je osnova, na kateri gradimo make up.

Čiščenje obraza je ponavadi rutina, ki jo opravljamo v poznih večernih urah. Pomembno je vedeti, da to ni le obred pri katerem iz obraza očistimo ličila, temveč tudi čas razvajanja kože. Ne pozabimo, da smo v svoji lastni koži 24h na dan in jo moramo znati spoštovati, negovati, crkljati in poslušati. Koža lahko pove veliko o nas samih, našem življenjskem stilu, prehrani, itd. Težko je najti ravnovesje med vsemi dejavniki, ki vplivajo na njeno stanje. Potrebno pa ji je zagotoviti kakovostne izdelke, katerim zaupamo.

Za svojimi izdelki več kot stojim, saj sem jih ustvarjala z veliko znanja in še več ljubezni. Vsi moji izdelki, tudi ta komplet, vsebujejo cvetlične (Bachove) in vilinske vibracijske esence, ki izboljšajo naše počutje (več o tem v prihodnjih objavah). Lahko bi rekla, da so hrana za kožo in dušo. Stranski učinki pa niso vidni le na koži, temveč tudi na samem duševnem počutju. To pa nam v tem norem svetu vedno prav pride. Preverjeno!

Komplet za čiščenje obraza z Bachovo esenco očiščenja vsebuje: cvetlično čistilno MLEKO, cvetlično čistilno PENO in micelarni cvetlični TONIK. Nekaj značilnosti o vsakem.

 

Foto: Tanja Aleš

 

Cvetlično čistilno MLEKO z Bachovo esenco lesnike (oz. divje jablane)

Uhhhh, ali še kdo ne mara zvečer čistiti obraza, saj bi od utrujenosti najraje zaspal kar stoje? Ali spadate pod tiste, ki ne morejo zapreti očesa, ne da bi prej s sebe očistili vse nečistosti? Sama priznam, da sem dolgo časa spadala v tiste prve, namreč spanca je po mojem mnenju vedno premalo, zato rada kje kakšno minutko ukradem. A kaj, ko se vse to začne kazati na koži? Ja, ni prijetno. Odkar pa sem sama sestavila formulo cvetličnega čistilnega mleka (z Bachovo esenco), vidim večerno rutino čisto drugače. Komaj čakam, da na svoji koži začutim, kako mleko z obraza ne »izbriše« zgolj ličil in ostalih nečistosti, ampak tudi dan. Kaže, kot da se koža pripravlja na zaslužen počitek. In še kako prav ima!

ČEMU JE NAMENJENO?
Odstranjevanju ličil (tudi tistih vodoodpornih) in vsakodnevnem čiščenju kože. Le dobro očiščena koža lahko sprejema koristne snovi iz izdelkov za nego;

Ne poškoduje naravne zaščitna plasti kože, temveč ji vrača vlago in maščobo. Po čiščenju je koža čista, sveža, pore postanejo proste in koža lažje diha;

-Poleg odlične sestave ima mleko dodano Bachovo esenco lesnike, ki učinkuje dvojno (na energetski in telesni ravni).


KAKO UPORABLJATI ČISTILNO MLEKO? Na suho in neumito kožo z roko nanesemo zadostno količino čistilnega mleka, da ga lahko lepo razporedimo po koži in nežno vmasiramo v obraz. Mleka naj bo dovolj, da bo lahko raztopil vsa ličila. Z vatno krpico odstranimo čistilno mleko z ostanki ličil, kožne maščobe-sebuma in nečistot. Nato z mlačno vodo speremo obraz.

  • KAJ ČE IMAM SUHO DO NORMALNO KOŽO? Nego po čistilnim mleku, nadaljuj z micelarnim tonikom, ki ga naneseš z vatno blazinico ali ga pošpricaš po obrazu. Na očiščen obraz naneseš ustrezno kremo (kaj kmalu ti predstavim za vsak tip kože svojo).
  • KAJ ČE IMAM MASTNO ALI MEŠANO KOŽO? Torej je tvoja koža nagnjena k mašenju por in nastajanju komedonov. Svetujem ti, da ličila najprej odstraniš z čistilnim mlekom (tako kot je opisano zgoraj), potem pa si obraz očisti še s čistilno peno (več o njej spodaj). Tako z blago površinsko snovjo očistimo ostanke sebuma in očistimo pore.

SESTAVINE ČISTILNEGA MLEKA? Glavne sestavine: mandljevo olje, olivno olje, voda, hidrolat plavice, blaga površinsko aktivna snov iz kokosa decil glikozid, glicerol, vitamin E, Bachova esenca lesnika.

Foto: Tanja Aleš

 

Cvetlična čistilna PENA z Bachovo esenco lesnike (oz. divje jablane).

Od nekdaj obožujem peno. Bodisi sladkorno ali tisto, ko se namakam v banji. Pena daje občutek sladkosti, sanjavosti, lebdenja. Po drugi strani pa imaš občutek, da bo vsak hip izginila v neznano. No, mogoče je čar ravno v tej minljivosti. Le kdo bi vedel..

KAJ JE NJEN NAMEN? Cvetlično peno iz naravnih sestavin, ki vašo kožo nežno očisti, ter jo pripravi na nadaljnjo nego. Z uporabo čistilne pene odpremo pore v koži, s površine odstranimo odmrle kožne celice, kožno maščobo, pot, prašne delce in nečistote, ki mašijo in ovirajo pore.

KOMU JE NAMENJENA? Primerna je predvsem za masten, mešan in normalen tip kože (pri suhem tipu bolj ne, ker bi s tem odstranili preveč sebuma). Zelo dobro se obnese pri aknasti mladostniški koži. Po čiščenju je koža čista in sveža, pore postanejo proste in lahko diha. Tudi tu je dodana Bachova esenca lesnike, ki učinkuje dvojno (na telesni in energetski ravni.) Pomembno je, da peno nanesemo po čistilnem mleku, da se pore res očistijo.

Glavne SESTAVINE: voda, hidrolat sivke, blaga površinsko aktivna snov iz kokosa decil glikozid, glicerol, eterično olje poprove mete, Bachova esenca lesnika.

KDAJ uporabiti čistilno peno? Po čistilnem mleku.

Foto: Tanja Aleš

 

Cvetlični micelarni TONIK z Bachovo esenco lesnike (oz. divje jablane)

Tole bo zagotovo zate, če…

– se vsaj tu pa tam počutiš v stilu: »Ali je danes polna luna?;

– imaš občutek, da si vstala z levo nogo;

– imaš slabo vest, ker si zopet pojedla kos štrudla preveč;

– imaš v glavi kaos, ker ne veš kje začeti;

– tudi tebe sem in tja »zagrabi« tesnoba (hej, koga pa ne?);

– veš, da moraš prijateljici kupit neki lušnega in prakTIčnega za rojstni dan, pa še ne veš kaj bi to bilo (darilo se ti ponuja na pladnju);

– veš, da se moraš znat razvajat s kvalitetnimi produkti, za katere ti bo koža hvaležna na dolgi rok.


Če si se našla v zgornjem opisu, potem mislim, da imam nekaj zate. Šprica tonika bo vsaj malo poskrbela za dvig tvojega razpoloženja. Seveda, ne obljubim, da se ti z nanosom tonika čudežno rešijo vse težave in skrbi. Niti to, da bo svet postal roza barve. Menim pa, da je super popotnica, če se želiš »spravit skupaj« in iti polna zanosa po svojih obveznostih. Kot pravi stara modrost: » V življenju se moraš ne glede na dane okoliščine, znat »spravit skupaj«. In še kako res je to. Sedaj pa nekaj o samem toniku.

KDAJ uporabim tonik? Tonik uporabimo po zaključenem čiščenju kože. Kožo poživi, osveži in obnovi njen kislinski zaščitni plašč. Odstrani sledi vodnega kamna, ki ostanejo po izpiranju obraza z vodo. Odstrani ostanke čistilnega mleka in predstavlja idealno podlago za sprejem ustrezne kreme. Pomaga, da je tvoja koža videti mlajša, bolj sveža in gladka. Namreč, če kasneje nanesemo kremo na navlaženo kožo, bo le ta sprejela več aktivnih učinkovin. Ker je dodana Bachova esenca lesnika, kot že veš, pride do očiščenja na energetski in telesni ravni.

KAKO ga uporabit? Pred uporabo ga pretresemo. Tonik nanesemo na kožo z vatno blazinico ali kožo pošpricamo in nato z vatno blazinico odstranimo ostanke nečistoč. Lahko pa ga uporabimo zgolj za osvežitev kože. Popršimo obraz in pustimo, da se koža sama posuši.

Njegova SESTAVA: voda, hidrolat sivke, hidrolat plavice, MSM mineral lepote (organska oblika žvepla), blaga površinsko aktivna snov iz kokosa decil glikozid, urea, eterično olje poprove mete, Bachova esenca lesnika.

Foto: Tanja Aleš

 

KAKŠNE so lastnosti lesnike? Skozi zapis lahko opaziš, da vseskozi omenjam eno prav posebno Bachovo esenco in sicer lesniko. Kaj so njene glavne prednosti:

povezana s svetom reda, čistosti in dovršenosti;

– priporočeno pri hujšanju, pri zdravljenju posledic mačka, pri prehladu, po uporabi antibiotikov in drugih zdravil, sevanj;

– je cvet očiščenja (na telesnem in duševnem področju).

Google slike*

Upam, da te je čistini komplet očaral, poiščeš ga lahko tukaj:

 

NAKUP ČISTILNEGA KOMPLETA

 

Vse skupaj pa si lahko pogledaš še v videu spodaj:

 

VIDEO – PREDSTAVITEV ČISTILNEGA KOMPLETA

_______________________________________________________________________________________________________

 

– za čudovit videz embalaže (akvarel) je poskrbela: Uri kuri – Urška Jurišič

 – oblikovanje Kristina Smodila

 *https://autourdesplantes.com/produit/crab-apple-fleur-de-bach-grattage-4/