V petek 26.2. 2016 pozno popoldne po napornem delovnem tednu, sva prijateljici Melita iz Bioarsa in Brigita iz LaBri organizirali dogodek za ženske,  za razvajanje duše in telesa. Želeli sva ženskam pokazati, kako lažje pričeti delovni dan, kako se sprostiti po napornem dnevu, predvsem pa kako bolj samozavestno iti skozi življenje.

Upam si trditi, da je bil dogodek uspešen in da so bile udeleženke zadovoljne. Da skupaj obudimo kako smo se razvajale  in sproščale objavljam nekaj slik z dogodka.

naravna nega kozmetika (2) (Medium)

Ker je bil dogodek hkrati tudi otvoritev kozmetične linije LaBri, smo se posladkale z domačimi sladicami in nazdravile s 3-litrskim šampanjcem.

naravna nega kozmetika (1) (Medium) (1)

Na dogodku smo se učile, kako pravilno očistiti obraz, zakaj je potrebna uporaba tonika, ter kako pripravimo masko iz sestavin ki jih imamo v domači shrambi.

Melita nas je naučila kako z 10 minut Refleksaromaterapije izboljšaš tonus kože, pomladiš kožo in resnično zažariš.  Sledite navodilom na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=N_gtTxr5bTk

naravna nega kozmetika (11) (Medium)

Predvsem pa smo poudarile pomen crkljanja. Znanstveniki v Kaliforniji na Institutu za tehnologijo v Pasadeni so odkrili, da imamo poseben živčni krogotok, ki teče pod kožo od rok do glave in je namenjen izkjučno doživljanju nežnosti ob božanju. Posebne živčne celice, ki ga sestavljajo, ne reagirajo na nič drugega: če jih ščipate ali če se tja udarite, se ne odzovejo (odzovejo se druge celice za tip), medtem ko oživijo, če začutijo ljubeče in dovolj rahlo in počasno božanje.

Ti tako imenovani senzorji crkljanja ustvarjajo občutek globoke sprostitve, zaupanja, bližine in blaženosti.

Z nežnim božanjem po ročici in obrazu pomirimo malčka. Zakaj nebi še sebe. Predlagam, da preskusite.

Naredile smo si tudi masko za obraz. Priporoljivo je, da poleg vsakdanje nege vsaj enkrat na 14 dni naredimo masko in si globinsko nahranimo obraz.

Na dogodku smo pripravile kakavovo masko. Mmmm kako opojno je dišalo. Priprava je čisto enostavna. Vzameš žličko bio kakava, nekaj kapljic olja in nekaj kapljic tonika, če nimaš pa vode ali hidrolata.

naravna nega kozmetika (13) (Medium)

Meni je všeč tudi maska z banano in medom, lepo nahrani in zmehča kožo. Vzameš zelo zrelo banano jo zmečkaš in dodaš malo žličko medu. Namažeš obraz za 10-15 minut ob tem pa se sprostiš ob meditacijski glasbi. Potem obraz dobro očistiš, in se namaži z negovalno kremo.

naravna nega kozmetika (20) (Medium) (1)

Bistvo, ki sva ga želele z Melito pokazati pa je, da si vzemite čas zase, sledite sebi,  kajti le tako boste lahko več dajale tudi drugim.

naravna nega kozmetika (21) (Medium)