V zadnjih tednih sem dobila kar precej pozitivnih odzivov uporabnikov in uporabnic, glede delovanja Bachovih cvetličnih esenc. Zato sem  se odločila, da tokrat napišem nekaj o mojih izkušnjah z njihovim delovanjem.

Za esence vem že kar nekaj let, pa se mi je zdelo malo čudno, kako naj bi učinkovale, ko pa imajo nobene konkretne sestavine, ki bi se jo dalo določit s kromatografskimi tehnikami. Ker imam naravoslovno izobrazbo in ker delam v farmaciji, se mi je zdelo skoraj nemogoče, da bi lahko res delovale.

Resno sem jih vzela šele, ko mi jih je ponudila farmacevtka v lekarni. Še bolj sem bila presenečena, ko mi je povedala, da se veliko strank vrača ponje.

Ker pa rada raziskujem sem se vseeno odločila, da jih sprobam. Na moje presenečenje sem že kmalu po začetku jemanja opazila njihovo blago delovanje, nič revolucionarnega, nič se ni spremenilo v momentu, ampak po nekem času sem ugotovila, da me nekatere stvari ne težijo več tako močno kot prej, da grem zjutraj lažje v službo, da se lažje skoncentriram, da me ne skrbi tako zelo za vse okoli mene. Podobne spremembe sem videla tudi mojih bližnjih.

Ker sem želela delovanje bolj raziskati, sem se vpisala na šolanje za terapevta Bachove cvetne terapije na Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo. Šolanje sem tudi uspešno zaključila.

Pa še nekaj mojih najljubših esenc:
OREH: Ta esenca mi je pomagala, da sem spravila svojo kozmetično linijo na trg. Pa sem velikokrat vmes obupovala, ko sem se utapljala v težavah z registracijo izdelkov. Na splošno pomaga v situaciji, ko se nekje zataknemo in da gremo lažje naprej (pri šolanju, v poslu, v odnosih).
MACESEN: Esenca, ki mi pomaga, da izboljšujem svojo samozavesti in da bolj verjamem, da mi bo uspelo, kar sem si zastavila. Toplo priporačam, če tudi ti premalo verjameš vase.
KRINKAR: Uporabim, ko se želim znebili strahov (pred javnim nastopanjem, ki mi je bilo že od nekdaj neprijetno, pa pred zobozdravnikom, strah pred neuspehom,…).
OLJKA: Pomaga mi,  ko sem fizično in psihično preutrujena in rabim regeneracijo.
SROBOT: Če se zjutraj nikakor ne morem zbuditi, mi pomaga, da se lažje sestavim in grem v službo. To pa je pozimi kar pogosto. Imaš tudi ti to težavo?

Jaz esence uporabljam kot kapljice za uživanje, zmešam pa si jih tudi v losjon za telo Cvet malve. Tako delujejo na vseh nivojih in me maksimalno podprejo.
Za maksimalen učinek je potrebno kapljice uživati 4-krat dnevno (po 4 kapljice naenkrat), hkrati pa priporočam, da se zjutraj in zvečer namažeš še z losjonom.

Če se ti zdi, da bi lahko esence pomagale tudi tebi, lahko več o posameznih esencah prebereš na mojem blogu:

http://labri.si/508-2/
Cena osebne mešanice: 15 EVR

Če želiš, da skupaj preverimo, katera mešanica bi bila najboljša zate, mi piši na [email protected]

Brigita