Polete je čas dopustov, počitnic, sprostitve in uživanja v naravi. Pri tem pa moramo poskrbeti tudi za svojo kožo. Le ta je poleti zelo obremenjena, pretirana izpostavljenost soncu ji namreč škoduje. Izpostavljenost soncu povečuje nevarnost za nastanek kožnega raka, prezgodnje staranje in druge poškodbe kože. Sončenje je škodljivo zaradi negativnega vpliva UV žarkov. Le ti lahko poškodujejo skoraj vsak del celice, še posebej DNK. Koža porjavi zaradi nakopičenega pigmenta melanina, ki se je pod površjem nabral, da bi zaščitil kožo pred uničujočimi posledicami škodljivih UV-sevanj.

Da osvežimo spomin bom podelila z vami nekaj nasvetov za nego kože poleti.

Pomembno je, da čimbolj omejite izpostavljenost žarkom UV:
– z omejitvijo časa na soncu,
– z nošenjem zaščitne obleke,
– z uporabo sončnika,
– z uporabo krem za sončenje.

Pomembna je uporaba zaščitnih krem z dovolj visokim zaščitnim faktorjem. Kremo za sončenje morate nanesti vsaj 20–30 minut pred izpostavitvijo soncu. Kljub temu, da spojine, ki dajejo učinkovito zaščito niso ravno naravne, je sigurno dobra zaščita kože bolj pomembna. Sončne kreme uporabljamo le kratek čas, važno je, da si po sončenju s temeljitim tuširanjem odstranite ostanke teh krem s telesa.

Ne uporabljajte sončnih krem od prejšnjih let, saj se njihova učinkovitost zelo zmanjša!

Ker za res učinkovito zaščito pred soncem potrebujemo tudi nekaj kemije, v LABRI VILISKI LEPOTI ne izdelujemo krem za zaščito pred soncem. Lahko pa vam ponudimo zelo učinkovit Losjon za nego po sončenju.

Po sončenju je zelo priporočljivo uporabiti izdelke, ki s svojimi naravnimi sestavinami koži spet povrnejo vlago in jo obnovijo. Priporočamo Losjon s cvetom malve z esenco splošne podpore. Losjon s svojo nežno, naravno sestavo z vitamini, z izvlečki cveta malve, benzoinske smole, sivke, mire, z aloe vero, ter mandljevim oljem kožo nahrani, osveži, obnavlja in varuje pred staranjem. Tudi dodana mešanica Bachovih esenc pomaga, da se sprosti napetost v koži in da se začne proces regeneracije.

Za obnovitev pa koža ne potrebuje le zunanje nege. Ker izgubimo med sončenjem tudi veliko vode, je potrebno med in po izpostavljenosti soncu popiti tudi veliko količino vode. Le ta bo oskrbela celo telo z vlago in vsako celico kože obnovila tudi od znotraj.

Za osvežitev obraza pa je nepogrešljiv CVETLIČNI MICELARNI TONIK.