Kdo sem jaz

in kako se je rodila cvetlična zgodba z vilinskim dotikom

Že v zgodnjem otroštvu sem imela svoj mali vrtiček, kjer sem gojila rože, zelišča in zelenjavo. Še danes čutim omamne vonjave svojih pridelkov, kamor sem se rada zatekala in sanjarila o sijajni prihodnosti, ki me čaka. Iz pisanega cvetja  sem pripravljala različne napitke. Seveda so bili moji izdelki neužitni, so pa pomenili začetek mojih kasnejših raziskovanj. V gimnazijskih in študijskih letih je bilo manj časa za raziskovalno vrtnarjenje, v času  magistrskega in doktorskega študija pa so mi rastlinski ekstrakti spet prekrižali pot. Tokrat sem se na znanstvenem nivoju ukvarjala s pripravo rastlinskih ekstraktov in jih analitsko proučevala z naprednimi kromatografskimi in spektroskopskimi tehnikami. Rastlinske ekstrakte sem  dodajala v druge izdelke, ter spremljala njihov vpliv na kakovost izdelkov z dodanimi ekstrakti.

Ker po zaključku doktorskega študija nisem imela več možnosti nadaljevati svojega dela, ki me je zelo veselilo, sem iskala nove možnosti uporabe svojega znanja. Možnost se mi je pokazala, ko sem se bolj podrobno seznanila z aromaterapijo in naravno kozmetiko. Takoj sem začutila, da sem našla svojo strast, kjer bom lahko združila svoja strokovna znanja in svoje poslanstvo.

Zadnjih deset let sem zaposlena v farmacevtski industriji, kjer sem spoznala standarde kakovosti, se naučila veliko o tehnologijah proizvodnje in analitičnih tehnikah vrednotenja kakovosti izdelkov.

Z  vnemo kot sem se lotila svojih magistrskih in doktorskih raziskav, sem se lotila tudi razvoja kozmetičnih izdelkov. Ker so mi kljub naravoslovni izobrazbi, manjkala znanja iz formuliranja kozmetičnih izdelkov in vpliva le teh na različne tipe kože, sem se lotila študija na visoki šoli za kozmetiko in se podrobno izobrazila na področju dermatovenerologije in kozmetologije.

Tekom let sem šla tudi skozi osebno preobrazbo, kjer sem spoznala, da je osebna rast lažja, če sem imela energetsko podporo. S pomočjo angelskih in cvetličnih Bachovih esenc, sem lažje premagovala številne stopnice na poti preobrazbe. Tekom šolanja za terapevta za Bachove cvetlične esence, sem podrobno spoznala njihovo delovanje, in preskušala njihovo primernost za dodajanje v izdelke za nego obraza in telesa.

Želim, da s pomočjo naših izdelkov  v vsakdanjem, velikokrat stresnem življenju, prejmete delček sprostitve, lepote, radosti, ljubezni. Hkrati si boste očistili ličila in ostanke kožne maščobe in nečistot z vaše kože, kreme bodo naredile vašo kožo mehko, negovano, navlaženo ter bodo preprečevale znake staranja kože. Skratka, z izdelki Vilinske lepote se hkrati negujete, in crkljate.

Že od nekdaj je bila v meni želja, da bi soljudem lahko ponudila nekaj, kar bi jim vsaj malo polepšalo vsakdan. V tej želji sem prišla do najvišje strokovne izobrazbe, se zaposlila v veliki farmacevtski firmi, vendar na koncu ugotovila, da nisem izpolnila svojega poslanstva. Šele ko mi je na pot prišla naravna kozmetika in energetske esence, sem začutila, da sem končno na pravi poti…

Brigita Lapornik

Strokovna izobrazba

Izobrazba: Univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije

Magistrica znanosti (Magistrsko delo z naslovom: Priprava ekstraktov iz odpadnih rastlinskih materialov za povečanje antioksidativne vrednosti izbranih napitkov)

Doktorica znanosti (Doktorska disertacija z naslovom: Stabilnost polifenolov med staranjem v polizdelkih iz črnega ribeza)

Šolanje na Escuela Holistica International, Natural Cosmetics Course (Making Creams and Natural Cosmetics), Certificate ^1699

Delavnice naravne kozmetike Magnolija

Seminar Bachove Cvetne terapije na Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo

Tadej Pretner: Paralelno izobraževanje – EQUILIBRIUM

Visoka šola za kozmetiko in storitve (VIST) – modularno usposabljanje